У цій статті рецепти простих овочевих салатів на кожен день. Салати з овочів дозволяють значно урізноманітнити меню, при цьому готуються швидко та не вимагають великих фінансових витрат. Рецепти недорогих, простих та смачних салатів дивіться тут https://violli.kiev.ua/legki-ta-nedorogi-salati-recepti-prosti/.
Буряк по-корейськи
Смачний та ароматний салатик! Салат готується дуже швидко і просто, тому сил і часу буде витрачено мінімум, а результат просто чудовий!
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт. (400-450 г)
- Часник – 2-3 зубчики
- Рослинна олія – 3 ст.л.
- Оцет 9% – 1 ст.л.
- Коріаандр мелений – 1 ч.л.
- Паприка мелена – 1 ч.л.
- Перець червоний – 0,5 ч.л. (або до смаку)
- Цукор – 1 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
Буряки відварити протягом 10-15 хвилин.
Нарізати соломкою чи натерти на тертці для корейських салатів.
Додати сіль, цукор, подрібнений часник (1-2 зубчики) та оцет. Перемішати.
Розігріти олію на сковороді, додати коріандр, паприку, чорний і червоні перці, часник (1 зубчик). Швидко перемішати протягом 3-5 секунд.
І додати до буряків. Перемішати.
Салат перекласти в салатницю. Поставити в холодильник на 2 години, щоб салат настоявся і добре просочився спеціями.
Смачного!
Салат зі свіжих огірків та моркви з пікантною заправкою
Смачний та швидкий у приготуванні салат, який стане чудовим доповненням до вечері чи обіду.
Інгредієнти:
- Огірки (свіжі) – 1-2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Оцет 9% – 1 ст.л.
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Часник – 2-3 зубчики
- Червоний гострий перець Чилі – 0,5 ч.л. або за смаком
- Сіль за смаком
- Цукор – 1,5 ч.л.
Приготування:
Моркву середніх розмірів натерти на тертці.
Огірки нарізати соломкою (у мене два середньоплідні огірки).
Перекласти натерту моркву та огірки у глибоку миску. Додати сіль, цукор, перець, подрібнений часник, оцет та олію. Добре перемішати.
Готовий салат поставити в холодильник на 1-2 години, щоб овочі добре просочилися спеціями.
Смачного!
Салат з редису огірків та зелені
Такий салат стане чудовим доповненням до вечері чи обіду. Салат не тільки дуже смачний, а й корисний!
Інгредієнти:
- Огірки – 200 г
- Редиска – 200 г
- Кріп (петрушка) – 1 пучок
- Листя салату
- Сіль за смаком
- Оцет 9% – 1 ч.л.
- Рослинна олія – 2-3 ст.л.
Приготування:
Огірки та редис вимити і нарізати кружальцями. Перекласти у глибоку миску.
Додати дрібно нарізаний кріп, сіль, оцет та олію.
Добре перемішати.
Страву прикрасити листям салату. Викласти салат
Смачного!
Салат з молодої капусти, огірків та болгарського перцю
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна (молода) – 500 г
- Морква – 1 Шт
- Перець болгарський (червоний, жовтий) – 2 Шт.
- Огірок – 1 Шт.
- Оцет рисовий – 1-2 ст.л.
- Рослинна олія – за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
Дрібно шаткуємо молоду капусту, це можна зробити звичайним ножем або за допомогою овочечистки.
Моркву натерти на великій тертці.
А щоб салат вийшов яскравим і красивим, я вирішила додати болгарський перець різних кольорів, у мене червоний і жовтий. Перець очищаємо від насіння, миємо та нарізаємо соломкою.
Ще салат я додала свіжий огірок, якщо огірок дуже великий, можна додати половину. Огірок нарізати соломкою.
Нарізані овочі перекласти в зручний глибокий посуд, додати сіль, рисовий оцет, якщо такого немає, то можна замінити 9% оцтом, достатньо буде додати 1 ст.л., заправити салат олією і перемішати.
Смачного!
Морквою по-корейськи
Дуже популярна і неймовірно смачна гостра закуска, що допомагає урізноманітнити не тільки святковий стіл, але і повсякденне меню. Сьогодні хочу поділитися своїм рецептом приготування моркви корейською.
Інгредієнти:
- Морква – 500 г
- Часник – 2-3 зубчики
- Рослинна олія – 3 ст.л.
- Приправа для моркви корейською – 1-2 ст.л.
- Оцет 9% – 1 ст.л.
- Сіль за смаком
Приготування:
Моркву натерти на тертці для корейської моркви.
На сковороду влити 3 столові ложки олії додати приправу для моркви по-корейськи, перемішати. Олію нагріваємо, але не доводимо до кипіння. Додати 1 ст. оцту, перемішати.
Перекласти натерту моркву у зручний посуд, додати 2-3 зубчики подрібненого часнику, сіль та приготовлену суміш. Все ретельно перемішати.
Через 1-5 годин салат можна їсти.