Добірка простих овочевих салатів на кожен день!

Добірка простих овочевих салатів на кожен день!

У цій статті рецепти простих овочевих салатів на кожен день. Салати з овочів дозволяють значно урізноманітнити меню, при цьому готуються швидко та не вимагають великих фінансових витрат. Рецепти недорогих, простих та смачних салатів дивіться тут https://violli.kiev.ua/legki-ta-nedorogi-salati-recepti-prosti/.

Буряк по-корейськи

Смачний та ароматний салатик! Салат готується дуже швидко і просто, тому сил і часу буде витрачено мінімум, а результат просто чудовий!

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт. (400-450 г)
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Коріаандр мелений – 1 ч.л.
  • Паприка мелена – 1 ч.л.
  • Перець червоний – 0,5 ч.л. (або до смаку)
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

Буряки відварити протягом 10-15 хвилин.

Нарізати соломкою чи натерти на тертці для корейських салатів.

Додати сіль, цукор, подрібнений часник (1-2 зубчики) та оцет. Перемішати.

Розігріти олію на сковороді, додати коріандр, паприку, чорний і червоні перці, часник (1 зубчик). Швидко перемішати протягом 3-5 секунд.

І додати до буряків. Перемішати.

Салат перекласти в салатницю. Поставити в холодильник на 2 години, щоб салат настоявся і добре просочився спеціями.

Смачного!

Салат зі свіжих огірків та моркви з пікантною заправкою

Смачний та швидкий у приготуванні салат, який стане чудовим доповненням до вечері чи обіду.

Інгредієнти:

  • Огірки (свіжі) – 1-2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Червоний гострий перець Чилі – 0,5 ч.л. або за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор – 1,5 ч.л.

Приготування:

Моркву середніх розмірів натерти на тертці.

Огірки нарізати соломкою (у мене два середньоплідні огірки).

Перекласти натерту моркву та огірки у глибоку миску. Додати сіль, цукор, перець, подрібнений часник, оцет та олію. Добре перемішати.

Готовий салат поставити в холодильник на 1-2 години, щоб овочі добре просочилися спеціями.

Смачного!

Салат з редису огірків та зелені

Такий салат стане чудовим доповненням до вечері чи обіду. Салат не тільки дуже смачний, а й корисний!

Інгредієнти:

  • Огірки – 200 г
  • Редиска – 200 г
  • Кріп (петрушка) – 1 пучок
  • Листя салату
  • Сіль за смаком
  • Оцет 9% – 1 ч.л.
  • Рослинна олія – 2-3 ст.л.

Приготування:

Огірки та редис вимити і нарізати кружальцями. Перекласти у глибоку миску.

Додати дрібно нарізаний кріп, сіль, оцет та олію.

Добре перемішати.

Страву прикрасити листям салату. Викласти салат

Смачного!

Добірка простих овочевих салатів на кожен день!

Салат з молодої капусти, огірків та болгарського перцю

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна (молода) – 500 г
  • Морква – 1 Шт
  • Перець болгарський (червоний, жовтий) – 2 Шт.
  • Огірок – 1 Шт.
  • Оцет рисовий – 1-2 ст.л.
  • Рослинна олія – за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

Дрібно шаткуємо молоду капусту, це можна зробити звичайним ножем або за допомогою овочечистки.

Моркву натерти на великій тертці.

А щоб салат вийшов яскравим і красивим, я вирішила додати болгарський перець різних кольорів, у мене червоний і жовтий. Перець очищаємо від насіння, миємо та нарізаємо соломкою.

Ще салат я додала свіжий огірок, якщо огірок дуже великий, можна додати половину. Огірок нарізати соломкою.

Нарізані овочі перекласти в зручний глибокий посуд, додати сіль, рисовий оцет, якщо такого немає, то можна замінити 9% оцтом, достатньо буде додати 1 ст.л., заправити салат олією і перемішати.

Смачного!

Морквою по-корейськи

Дуже популярна і неймовірно смачна гостра закуска, що допомагає урізноманітнити не тільки святковий стіл, але і повсякденне меню. Сьогодні хочу поділитися своїм рецептом приготування моркви корейською.

Інгредієнти:

  • Морква – 500 г
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Приправа для моркви корейською – 1-2 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

Моркву натерти на тертці для корейської моркви.

На сковороду влити 3 столові ложки олії додати приправу для моркви по-корейськи, перемішати. Олію нагріваємо, але не доводимо до кипіння. Додати 1 ст. оцту, перемішати.

Перекласти натерту моркву у зручний посуд, додати 2-3 зубчики подрібненого часнику, сіль та приготовлену суміш. Все ретельно перемішати.

Через 1-5 годин салат можна їсти.

Leave a Comment