Найперша ЗЕЛЕНЬ: що посадити?

Сніг скоро розтане і можна буде висівати холодостійкі культури прямо в грядку. Секретами ВИРОЩУВАННЯ раннього редису я вже ділилася. Поговоримо про салат. Салати – перша зелень, яка виростає на дачі навесні. Салати багаті мінеральними солями, вітамінами В і С, а наявність в них фолієвої кислоти сприяє кращому кровотворенню і зміцненню стінок судин. Пектинові речовини і клітковина допомагаю виведенню з організму надлишку холестерину, регулюють жировий обмін, попереджають відкладення солей. Сортів у мене багато. Давно вже я не сію салат окремо. Є такі красиві сорти, які цілком можуть служити прикрасою клумби.
Салат добре росте з цибулею і коренеплодами. Він також добре себе почуває під листям брокколі або цвітної капусти. Салат любить півтінь.
Салат буває листовий і качанний. Мені дуже подобається салат Лолло Росса. Гарний, яскраво виглядає серед зелені. Качанні сорти у мене якось не прижилися. Пробувала я вирощувати салат Айсберг. Ледве дочекалася врожаю, дуже вже період зростання у нього довгий. Салат добре росте в звичайному грунті і віддає перевагу сонячному місцю легку півтінь. Насіння можна висівати рано навесні. Грядка повинна бути добре оброблена, щоб на ній було комфортно ніжним сходам. Для того, щоб отримати ранній урожай, салат можна посіяти разом з редисом і накрити спанбондом, а зверху поліетиленом. Коли стане тепліше, поліетилен прибираємо. На таку ранню грядку я сію редис, салат, кріп, петрушку. А протягом сезону, щоб мати свіжу, ніжну зелень, я подсеваю салат по краях грядок і навіть клумби.
Можна висаджувати салат і розсадою, але це багато клопоту. Листові сорти треба проріджувати на відстань 5-7 см, а качанні до 20 см, щоб була забезпечена циркуляція повітря. Рослини, отримані при проріджуванні, йдуть в їжу.
Якщо грунт підготовлена заздалегідь з додаванням компосту, то ніякого добрива салат не вимагає.
Слимаки люблять пастися на салаті, ласувати ніжною зеленню. А хімію я не застосовую. Просто кладу поруч дощечки, слимаки під них ховаються… В піч потім їх, або ще куди..Або перевернути дощечки і слимаків склюють захисники рослин птиці.
Планую посіяти ось такі сорти: Лолло Росса, Айс Квін, Аврора, рукола Сицилія, Вітамін росту і гірчицю салатну Чудеса в решеті. Самий пікантний смак у руколи. Вітамін росту-хороші такі качанчики, догляду не вимагають багато. І слимаки його не їдять, він з гірчинкою.
Автор статті: https://agrotech-trading.com.ua/

Leave a Comment