Як пити алкоголь та не спитися?

Ніхто з нинішніх алкоголіків у дитинстві (та й згодом) не мріяв стати забулдигою. Усі починали пити як звичайні люди: щоби повеселитися у свято чи відпочити після роботи.

І хоча навіть це не є здоровою звичкою, а відноситься до групи шкідливі звички, серйозні проблеми виникають тоді, коли людина перестає контролювати свою пристрасть.

Ми розповімо про три види контролю, яких ви повинні дотримуватися, якщо поки що не можете відмовитися від алкоголю повністю.

Як пити алкоголь та не спитися?

  1. Ситуаційний контроль.

Який привід ви вважаєте достатнім, щоб випити? Новий рік? День народження колеги? Або випити можна просто, щоб скрасити похмурий день?

Ситуаційний контроль означає те, що ви чітко усвідомлюєте, в якій ситуації можна випити, а якого приводу явно недостатньо.

Витривалий приклад: ви ж не станете пити горілку за двадцять хвилин до важливої ​​співбесіди чи зустрічі, просто тому, що дорогою потрапив магазин?

Можете навіть взяти аркуш паперу і чітко визначити, у яких випадках ви дозволятимете собі випити.

  1. Якісний контроль.

Що ви вважаєте за краще пити? Колекційний коберне совеньйон? Пивний напій по 100 ₽ за півтора літри? Чи просто все, що тече?

Чим нижчий “рівень” вашого улюбленого напою, тим вищий і ризик отруїтися неякісним пійлом, і одного разу виявити себе невдахою.

Як пити алкоголь та не спитися?

  1. Кількісний контроль.

Почавши пити, чи можете зупинитися, не напиваючись до втрати свідомості? Чи буває, що ви п’єте кілька днів поспіль?

Кількісний контроль означає, що ви контролюєте дозу алкоголю, свій захід, розраховуєте свої сили у процесі застілля. Я рекомендую вам так само взяти аркуш паперу і визначити, яку кількість напою ви можете дозволити собі випити без шкоди для здоров’я та репутації.

Саме наявність усіх трьох видів контролю відрізняє т.зв. “культурно п’ють” від алкоголіків.

Leave a Comment