Ніжна шкіра маминих рук

Кожна мати прагне добре виглядати! Нехай і небагато у нас особистого часу, але можна встигнути почитати блог для жінок, або раз на місяць збігати в перукарню або нанести ввечері маску на обличчя. А ось щоб подбати про ніжну шкіру рук, на жаль, про це ми згадуємо в останню чергу коли вони вже загрубіли, почервоніли і потріскалися. І не просто, адже встигають наші ручки за день сотню добрих справ переробити: порядок у будинку навести, обід приготувати, випрати, погладити. А постійні супутники та вороги ніжної шкіри рук – водопровідна вода, мило, пральний порошок. Ось і з’являються на нашій шкірі тріщини, лущення, папіломи та інші неприємності.

Ніжна шкіра маминих рук

Як же запобігти цим неприємним поразкам або позбутися вже наявних?

Зовсім не обов’язково бігти до косметолога на дорогі процедури, щоб повернути ніжну шкіру рук та колишню бархатистість. Існує багато простих та ефективних рецептів, які актуальні й донині.

З настанням холодів шкіра рук часто червоніє, обвітрюється, втрачає еластичність і тріскається. Ці неприємності усуває звичайний живильний крем, який потрібно наносити щодня з ранку та перед сном. Раз на тиждень знайдіть кілька вільних хвилин і побалуйте свої ручки корисною маскою.

Рецепт маски – невелику порцію картопляного пюре змішайте з теплим молоком чи вершками. Додайте|добавляйте| в суміш оливкову олію 1 ст.л. Зігрійте руки в теплій воді, промокніть рушником насухо і нанесіть маску. Коли суміш охолоне, змийте її та нанесіть живильний крем.

Для пом’якшення шкіри рук також корисно робити ванну з відвару картоплі. Маски для рук особливо ефективні, якщо робити на ніч. Для цього знадобляться прості бавовняні рукавички, які не складно пошити самій. Для пом’якшення шкіри спробуйте наступний рецепт.

Рецепт крему для рук – змішайте 3 ст. л. вівсяного борошна з 1 ст. оливкової олії, 1 ч.л. меду та 1 ст.л. молока. Приготовлену суміш нанесіть на руки, надягніть рукавички і залиште на ніч. Результат перевершить усі очікування. Після будь-якої маски не забувайте наносити живильний крем.

Ніжна шкіра маминих рук

Гімнастика для рук

Роблячи гімнастику рук, можна покращити своє самопочуття загалом. Це пояснюється впливом на рефлекторні точки, які розташовані на внутрішній та зовнішній сторонах долонь. Нанесіть крем на руки, рухами, що розтирають і розминають, переміщаючись уздовж нігтя до основи пальця. У тому самому порядку розітріть тильну сторону пензля до зап’ястя. Завершіть масаж загальним погладжуванням обох рук.

Ще кілька корисних порад

Бажано мити руки водою кімнатної температури.

Замість звичайного мила корисніше використовувати крем-мило або рідке мило. У них міститься менше лугу, що сушить шкіру.

Зверніть увагу на лікті. Якщо вони огрубіли, то під час миття круговими рухами протріть їх скрабом, потім змастіть жирним кремом, розведеним лимонним соком. До речі, найкращими народними засобами для догляду за шкірою рук вважаються оливкова олія та сік лимона. Лимонний сік ефективно дезінфікує, очищає та освітлює шкіру, пом’якшує загрубілі ділянки. Оливкова олія живить та зволожує.

Процеси старіння шкіри рук уповільнюють креми з еластином, вітамінами А та Е та колагеном. Вони відновлюють епідерміс і роблять шкіру гладкою та еластичною.

Leave a Comment